Pelgrimage naar Maria, Oorzaak onzer Blijdschap

Op zaterdag 25 mei wordt de 5de editie georganiseerd van de Pelgrimage naar de basiliek van Tongeren. Deken Rik Palmans: ' Door de weg naar Maria te voet af te leggen doe je een bewustere inspannning, neem je de tijd en ruimte om na te denken en er een bezinnings- en gebedstocht van te maken'.

De Pelgrimage wordt al voor de 5de keer mogelijk gemaakt door een intense samenwerking van het Kroningscomité Tongeren, het dekenaat Tongeren, de Tongerse Wandelvrienden, de Berg & Boswandelaars Voeren, Aviat St-Truiden , Bokkenrijders Wellen en de Heikneuters Genk. Er zijn verschillende pelgrimstochten voorzien, met vertrekplaatsen Wellen, Kortessem, Voeren, Sint-Truiden, Maastricht, Genk en Bilzen.

Bij hun aankomst in Tongeren - voorzien tussen 16u30 en 18u - worden de pelgrims verwelkomd in de feestzaal van viio Humaniora aan de St-Truidersteenweg. Om 18u10, optocht naar de OLV-Basiliek voor de Pelgrimsmis van 18u30.

Deelname is gratis, inschrijving wel verplicht. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -  of tel 012/23.02.85 (na 19u), of via de deelnemende verenigingen.