Bruisende kerstvakantie in het GRM

Deze kerstvakantie worden gezinnen met kinderen extra verwend in het Gallo-Romeins Museum. Ze kunnen deelnemen aan de speelse workshop ‘Archeoloog voor één dag’. Dagelijks zijn er verschillende creatieve activiteiten, verspreid in de museumzalen. Er is een fotozoektocht. En voor pubers is er ‘Gamen in het museum’. Voor hen ligt er een handpalmcomputer klaar met interactieve spelopdrachten.

 

ARCHEOLOOG VOOR 1 DAG:

Op een nagebouwde archeologische site gaan de kinderen, gewapend met meetlint, schopje en truweel, op zoek naar de verborgen schatten van het museum. Als ze alle opdrachten juist hebben, krijgen ze aan het eind een echt “archeologendiploma” mee naar huis.

CREATIEVE WORKSHOPS

Het museum werkte drie toffe workshops uit. Onder leiding van een professionele gids gaan de kinderen aan de slag. Ze maken een prehistorische amulet, steken een kartonnen figuur van een Romeinse soldaat in elkaar en versieren een metalen riembeslag.

FOTOZOEKTOCHT

Elke jonge bezoeker krijgt een waaier. Hierop staan foto's van een tiental voorwerpen. Doel is om ze te vergelijken met de originele exemplaren in de vitrines en zo de juiste combinatie te maken.

GAMEN IN HET MUSEUM

Jongeren (+12 jaar) kunnen de permanente collectie van het museum bezoeken met een handpalmcomputer. Hiermee exploreren ze al ‘gamend’ de leefwereld van jagers-verzamelaars, eerste landbouwers en Gallo-Romeinen.

De activiteiten vinden plaats van zaterdag 21 december 2013 tot en met zondag 5 januari 2014. Het museum is gesloten op maandag 23 december, kerstdag 25 december, maandag 30 december en nieuwjaarsdag 1 januari. ‘Archeoloog voor 1 dag’ gaat door telkens van 10.00 uur tot 13.00 uur en richt zich op de doelgroep 6 tot 12 jaar. De ‘creatieve ateliers’ gaan door telkens van 14.00 uur tot 17.00 uur en richten zich op de doelgroep 6 tot 14 jaar. De fotozoektocht gaat door telkens van 10.00 uur tot 17.00 uur en richt zich op de doelgroep 6 tot 12 jaar. Gamen in het museum gaat door telkens van 10.00 uur tot 17.00 uur en richt zich op de doelgroep + 12 jaar. Deelname is inbegrepen in de toegangsprijs. Inschrijven op voorhand is NIET nodig. Meer info: www.gallo-romeinsmuseum.be

(Ingestuurd door Patrick Matheï / Foto GRM)

{fshare}