Tongerse wandelbox

Schepen voor toerisme Marc Hoogmartens heeft de gloednieuwe wandelbox Stapvoets door Tongeren voorgesteld. Deze wandelbox bundelt 10 wandelingen op het grondgebied van onze stad, samen goed voor meer dan 130 kilometer aan wandelplezier. De wandelbox kan worden aangekocht bij Toerisme Tongeren voor 15 euro. 

In Tongeren zijn er een aantal wandellussen die als toeristisch product aan de bezoeker worden aangeboden.  Deze wandelingen worden grondig onderhouden, zijn afdoende bewegwijzerd en een beknopte begeleidende folder is verkrijgbaar. De wandelingen laten je  stuk voor stuk kennis maken met de typische landschappen van Droog- en Vochtig Haspengouw en haar kenmerkende landschapselementen zoals holle wegen, boomgaarden, beekdalen, akkers en hagen.  geliefde wandelgebieden bij zowel Tongenaren als toeristen.    
Momenteel omvat de box volgende wandelingen:

-          Het Evermaruspad

-          Jean-Mottartpad

-          Naar de Herkwinning

-          Jan zonder Vrees wandeling

-          Verborgen Moois Lauw

-          Verborgen Moois Berg

-          Verborgen Moois Beukenberg

-          Greenspot Zammelen

-          Greenspot Heks

-          Greenspot Vrijhern

Weldra wordt de box uitgebreid met o.a. een wandelfolder over ‘De Kevie’.
De komende jaren zal Toerisme Tongeren sowieso sterk blijven inzetten op het onderhoud en de verdere ontwikkeling van zijn toeristisch wandelaanbod.  Alle routes zijn gedetailleerd in kaart gebracht en rijkelijk geïllustreerd met beelden van onderweg.  Voor meer informatie kan u terecht bij de Dienst Toerisme, Via Julianus 5, tel. 012 800 070, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(Foto © Henri Savenay - Afgebeeld op de foto: Dhr. en Mevr. Thierry en Karla Masala (toeristen uit Erpe-Mere, verblijven in logies ‘de Vrijheerlyckheid’)

{fshare}