Voordracht middeleeuwse fruitbewaartechnieken

Het vruchtbare Haspengouw kent een lange traditie van fruitteelt. Tijdens een ludieke voordracht vertelt herboriste en gids van het Begijnhofmuseum Lea Cox u alles over de bewaring, het drogen en het gebruik van plaatselijke fruitsoorten in de middeleeuwen en de daarop volgende periodes.

Daarnaast wordt de medicinale werking van fruit toegelicht alsook de verwerking ervan in voedingsmiddelen. En als kers op de taart brengt meesterverteller Stephane Nijssen een aantal sappige fruitverhalen. Enkele proevertjes kunnen niet ontbreken: je proeft van gedroogd fruit en van een fruitbloesemdrank.

- Wanneer: dinsdag 2 april om 19u30

- Waar: Begijnhofmuseum Beghina (Onder de Linde, 12)

- Prijs: 7,50 euro per persoon.

- Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 012 80 00 70

{fshare}