B-Classic

Van 26 juni t.e.m. 5 juli kan je weer genieten van B-Classic, festival van Vlaanderen is een INTERNATIONAAL FESTIVAL met KLASSIEKE MUZIEK als THEMA en geënt op de oudste stad van België. Deze unieke stedelijke context, waarbij verleden en heden samenvloeien,  vormt de uitvalsbasis voor een festival dat een ARTISTIEKE BROEDPLAATS en LABORATORIUM is waarbij samengewerkt wordt volgens een PRESSURE COOKING werkwijze en de uitkomsten gepresenteerd worden aan het publiek. 
Jaarlijks brengt de organisatie musici samen in Tongeren, de creatieve broedplaats, de plaats waar alles ontstaat. Dagelijks repeteren zij nieuwe werken, telkens in andere ensembles en ‘s avonds tonen zij het resultaat op het podium, ergens in Limburg, tijdens intense, verrassende en emotionele concerten.
B-Classic, het festival met de unieke formule: We verzamelen een selecte groep klassieke muzikanten, even moedig als getalenteerd, uit binnen- en buitenland Ze zijn vaak onbekenden voor elkaar, tot wanneer wij ze 10 dagen lang samenbrengen Elke dag weer studeren ze nieuwe stukken in, telkens in een andere bezetting. Op het eind van elke dag gaan ze het podium op voor een buitengewoon concert, met een onherhaalbare chemie.