Twee commissies

Omdat het gisteren Paasmaandag was, werd die commissie verschoven naar vanavond.
Mobiliteitsschepen Eddy Manet heeft zijn 6 agendapunten toegelicht met een powerpoint en .... hij heeft eigenhandig filmbeelden gedraaid om de juiste locaties aan te tonen! "Ik zat niet zelf aan het stuur, tijdens de opnames met mijn gsm", verduidelijkte de schepen. 
- Op het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Nieuwe Steenweg komen verkeerslichten
- In de Kanjelstraat komt er een parkeerverbod: de eerste 5m aan het begin van de straat en 50m hogerop mag men voortaan enkele stilstaan om te laden en lossen
- In de Kielenstraat wordt een zone voor laden en lossen aangelegd t.h.v. de garage van het GRM
- Aan de Dreef in Nerem komt een tractorsluis
- Aan de Rooierweg in Mulken komt een tractorsluis
- de zones voor laden en lossen in de Maastrichterstraat worden aangepast: voortaan geldt het parkeerverbod hier van 06u tot 11u i.p.v. tot 13u. De zone thv de Panos verhuist naar de overkant (Gerechtelijke politie) en op de Grote markt komt een nieuwe zone thv Tecoorum. 

Tijdens de tweede commissie mocht schepen Patrick Jans de punten van zijn collega An Christiaens behandelen: "Het openleggen van de Buthbeek in Diets-Heur kost 33% meer dan voorzien. De Provincie zou 600.000 euro moeten ophoesten voor de afwerking met natuursteen ipv 200.000 euro en dat willen ze niet. Daarom zal de stad hiervan 200.000 euro betalen".