Billboard-project Bert Robijns

Kunstenaar Bert Robijns uit Gotem heeft een billboard-project uitgewerkt voor Haspengouw. Zowel in Tongeren, Borgloon als Sint-Truiden worden er panelen geplaatst met de tekst: 'Politiekers geef ons Rusland terug', in combinatie met kunst uit Rusland. De panelen voor Tongeren komen aan het PIBO, Pliniuspark en aan 'Bedeu beumke'.
De filosofie achter het project is: "Wij appreciëren en importeren Russische kunst. Hopelijk exporteren we binnenkort ook opnieuw ons Haspengouws fruit naar Rusland". 

Het project maakte deel uit van het cultureel stadsfestival MoMeNT. De kunstenaar zal tijdens de 4 seizoenen via één infobord natuur- en landschapsfoto's weergeven. "Op die manier wordt duidelijk dat de natuur de fixatie steeds te snel af is", weet burgemeester Dewael. Stad Tongeren levert een financiële bijdrage van 15.000 euro aan dit project. 

De 8 borden worden opgesteld langs een fietsparcours dat via de 3 gemeenten loopt.  'En Route' wordt op 14 augustus feestelijk geopend. Op 3 plaatsen kunnen deelnemers samenkomen en vanaf 16u aan de fietstocht beginnen. Aan alle borden staan medewerkers klaar met informatie, fruit en fruitsap. 
De dag wordt om 21u afgesloten in 'Reset Home', het kunstatelier van Gert Robijns in Gotem). Daar wacht een kampvuur met de verbranding van een tijdelijk kunstwerk van Luc Tuymans. De 8 borden blijven nog maandenlang staan als tekens van artistieke solidariteit.