TIJDreizen

Van 11 t.e.m. 20 augustus vinden de TIJDreizen plaats, de ‘kerngedachte’  in het kader van het cultuufestival MoMeNT.  Er zijn in totaal 6 TIJDreizen gepland waarbij aankomend talent zijn kunnen kan tonen aan het grote publiek. De TIJDreizen vinden plaats op 11-12-13-18-19-20 augustus: 
Inschrijven voor een TIJDreis kan via moment.tongeren.be Er wordt 15 min. vooraf aan de start van de TIJDreis afgesproken aan de BOEF Pop-Up Bar in het Julianuscomplex. Iedere begeleide TIJDreis heeft een kostprijs van €5 en duurt ongeveer 4u.
Tussendoor is er een mogelijk om te genieten van al het lekkers dat de MoMeNT Pop-Up Bar BOEF te bieden heeft.
Voor meer info kan men terecht op: http://moment.tongeren.be/ 

TIJDreis #1: 11/08 om 17u

Via social media werd in het najaar van 2016 een oproep verspreid naar jonge kunstenaars vanuit de meest diverse kunstdiscipline met slechts één vraag: 'wat betekent TIJD voor jou?' Meer dan vijftig projecten dienden zich aan. Daaruit werden een twintigtal kunstenaars geselecteerd waaruit de TIJDreizen zijn voortgekomen. Zij kregen de middelen en de mogelijkheden om al of niet in residentie, al of niet onder coachbegeleiding, al of niet samen of alleen hun plan uit te werken. Coaches waaronder Jan Straetemans (zanger/gitarist bij The Sore Losers), Nathalie Teirlinck (Vlaamse filmregisseuse), Wouter Vermeiren (acteur), Jo Jansen (architect), Lotte Dodion (dichteres en performer), Anita Evenepoel (design juwelen, kostuums, textiel), Bieke Depoorter (fotografe), Bert Dries (graphic designer) & Kristof Timmerman (productontwikkeling en theaterwetenschap) zullen instaan om de residenten met raad en daad bij te staan om hun projecten verder te ontwikkelen. De afspraak geldt voor allen; het werk is af en dient getoond te worden tijdens het tiendaags hoogtepunt van het zomers gebeuren; van 11 t.e.m. 20 augustus. Gemakkelijksheidshalve hebben we alle projecten verwerkt in een parcours, een TIJDreis.

– TIJDreis #2: 12/08 om 14u
- TIJDreis #3: 13/08 om 14u
– TIJDreis #4: 18/08 om 17u
– TIJDreis #5: 19/08 om 20u
– TIJDreis #6: 20/08 om 14u
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------