Funzone in Sportoase

Sportoase in Mal transformeert het overdekt zwembad tot Funzone tijdens de vakantie.  
Het zwembad van Sportoase Eburons Dome in Tongeren is in de eerste plaats bedoeld voor zwemlessen van scholen, clubs en voor de klassieke baantjeszwemmer. Maar tijdens de schoolvakanties en zeker nu tijdens de lange zomervakantie valt een groot deel van die opdracht weg. De sportdienst biedt verschillende zwemkampen aan, maar daarnaast blijft het zwembad nog heel wat uren ongebruikt. Sinds enkele jaren speelt Sportoase hierop in door het aanbieden van extra activiteiten.
Zo ligt er in Tongeren elke zaterdagnamiddag een uitdagend waterspringkasteel in het bad. Kinderen kunnen op een plezante manier in de praktijk brengen wat ze tijdens het jaar leren.
Op zondag zijn de kleinste kinderen aan de beurt en wordt de bodem minder diep gezet zodat zij veilig kunnen spelen en waterwennen met mama en papa erbij. Naast deze actievere momenten voor de kinderen, is er ook wat meer aandacht voor het vakantiegevoel.
Zo is er elke vrijdagavond muziek tijdens het zwemmen, zijn er enkele leuke afwisselingen met onder andere recreatieve zwemwedstrijden en andere leuke acties.