Tongeren vandaag

Nieuws

11 juli-viering '18

Vanavond was er de 11 juli-viering. Zowat 150 personen waren hiervoor present in cc de VELINX. 
De presentatie was in handen van Miet Segers
De muziek werd verzorgd door de harmonies van Casino, Concordia en het saxofoonkwartet van Mont Franc Sluizen. 
Rolande Diriken, voorzitter van de Cultuurraad: sprak de aanwezigen toe: "Aanleiding van deze feestdag is de Guldensporenslag van 11 juli 1302, een veldslag in Kortrijk. Er namen geen Tongenaren aan deel, want zij behoorden toen tot het prinsbisdom Luik. Enkel de inwoners van het graafschap Vlaanderen waren Vlamingen. In 1971 is de Nationale Cultuurgemeenschap opgericht. In 19801 werd die herdoopt in de Vlaamse gemeenschap".  
De gelegenheidstoespraak werd gehouden door burgemeester Dewael: Ik  heb indertijd het cultuurdepartement mogen beheren. We hebben het cultuurbegrip verruimd onder de noemer 'Vlaanderen leeft'. De toekomst van de eerste stad situeert zich in het verleden. We zijn meer dan een shoppingstad, een stad met culturele ambitie. Cultuur heeft een belangrijke economische meerwaarde. We hebben zopas beslist dat we gaan deelnemen aan Europalia". 
Sabien Tiels was de eregaste, samen met Marco Cirone en 6 meisjes van het Pentagonix-koor 

De uitreiking van de jaarlijkse Erewimpel is de mist in gegaan: Voorzitter Rolande Diriken wilde de  dames van Femma Sint-Maternus huldigen n.a.v. het 50-jarig jubileum van deze vrouwengilde. Tot grote verbazing was er NIEMAND van deze vereniging aanwezig in de zaal. De burgemeester kon de oorkonde en de bloemen uiteindelijk aan niemand overhandigen....
De dames lieten achteraf weten dat ze niet op de hoogte waren van de huldiging...

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame