Tongeren vandaag

Nieuws

18,5% minder vacatures dan in september 2022

De Limburgse vacaturecijfers van september 2023 zijn gepubliceerd op de VDAB-site.

In september 2023 werden 3.147 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 18,5% minder dan in september 2022. Het aantal vacatures een jaar geleden was wel heel hoog.
In de voorbije twaalf maanden werden 38.328 Limburgse vacatures gemeld aan VDAB, dat is 14,1% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (oktober 2021 – september 2022). Het aantal vacatures dat gemeld werd aan VDAB blijft echter op een hoog niveau. Zo ligt het nog altijd hoger dan voor het begin van de coronacrisis.

Joris Philips, directeur VDAB Limburg: "Het aantal ontvangen vacatures blijft dalen op jaarbasis, maar blijft nog steeds hoog. De krapte op de arbeidsmarkt blijft enorm aanwezig, waardoor het aantal openstaande vacatures blijft toenemen. Zeven op de tien werkgevers vraagt een goede (29,4%) of zeer goede (40,3%) kennis van het Nederlands. Het aantal werkzoekenden dat geen Nederlands spreekt, neemt echter toe. Dat zorgt voor een mismatch waardoor vacatures blijven openstaan. Bovendien is dat taalniveau niet altijd nodig voor de eigenlijke job én kan het Nederlands op de werkvloer zelf verbeterd worden, bijvoorbeeld via een IBO met taalondersteuning."


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame