Tongeren vandaag

Nieuws

20e Memorial Frans Schoubben

Vandaag staat de 20e editie van de Memorial Frans Schoubben Wcup Classic op het programma van de wielertoeristen. 
Vertrek en aankomst zijn voorzien aan Sportoase in Mal. 
Het bijzonder gevarieerde parcours, samen met de zeer uitgebreide Wcup bevoorradingen, zijn de ingrediënten voor een uitstekende wielerdag. Om en bij de 2.000 wielerfanaten weten deze rit jaarlijks (bij mooi weer) naar waarde te schatten.
Frans Schoubben, in de jaren vijftig een razend populair renner en bekend als ‘de witte engel van de fiets’, heeft sinds 1998 zijn eigenste Memorial. De sympathieke Tongenaar won de klassieker Luik-Bastenaken-Luik in 1957 in een bijzonder unieke uitslag. Samen met Germain Derycke werd hij uitgeroepen tot winnaar.  
Vier Tongerse wielerclubs, de stedelijke sportdienst en de VZW sportpromotie staan garant voor een puike organisatie waarbij een uniek parcours, de bijzonder uitgebreide bevoorradingen en beveiligde fietsenstallingen de voornaamste troeven zijn.
Op het wielermenu staan 6 tochten van 60-80-100-140-160-200 km.
Zowel voor als na de rit kan men de fiets onderbrengen in een volledig bewaakte fietsenstalling. Zoals in een vestiaire krijgt men een nummer en gaat er eentje rond de fiets waardoor men onbezorgd kan gaan inschrijven of aanmelden.
Iedere deelnemer krijgt samen met 2 polsbandjes, een taartbon en een routewijzer met pechnummer.
Na de rit is er een laatste bevoorrading in het cafetaria in de vorm van een gratis stuk taart.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame