Tongeren vandaag

Nieuws

20 nieuwe handelszaken in 2016

 Dit jaar werden 20 nieuwe handelszaken geopend in Tongeren en in 2017 komen er een tiental bij.
Tongeren profileert zich als ‘de eerste culturele woonstad’. Daarnaast blijft ook handel en middenstand een belangrijk aandachtspunt voor het stadsbestuur.
Patrick Dewael, burgemeester: “Met winkelsteden als Hasselt, Luik of Maastricht om de hoek is het duidelijk dat Tongeren zich op een andere manier moet profileren. Tongeren mikt op authenticiteit en gezelligheid, op beleving – ook na de sluitingsuren van de winkels. Een vitaal centrum is voor een kleinschalige stad als Tongeren belangrijk. Ambachtelijke winkels en speciaalzaken horen hier thuis. De moderne consument is steeds meer op zoek naar kwaliteit en authenticiteit en die is niet te vinden in ketens of op websites, wel in leuke winkels. Ik blijf er van overtuigd dat – ondanks een veranderd koopgedrag – handel in een klein centrum een toekomst heeft.”
Guy Schiepers, schepen van Economie: “Ondernemen staat nooit stil. Een goede samenwerking tussen de stad Tongeren, SPOT, Middenstandsraad, CityD en Joyn zorgde ervoor dat er het afgelopen jaar 20 winkels zijn bijgekomen, zowel in het centrum als  in de rand. In een flink aantal handelspanden werd fors geïnvesteerd en er staan nog heel wat herinrichtingen op het programma in 2017. Nog in 2017: een tiental ondernemers zullen hier een nieuwe zaak starten.” 

Klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen
Tongeren mag zich, sinds maandag voor de periode van 1 jaar de ‘de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen’ noemen.  Tongeren is hierbij de eerste Limburgse stad die deze prijs in de wacht sleept.  De award voor klantvriendelijkste winkelstad werd aan onze stad uitgereikt door het comité van de Hospitality Awards.  
Jan Boots, centrummanager: “Een stad die zo een groots verleden meedraagt en zoveel potentie heeft, mag ambitieus zijn. Moet ambitieus zijn. Want er valt zoveel te halen uit Tongeren. Daar raken ook steeds meer ondernemers van overtuigd”.
Jef Vandamme, voorzitter Middenstandsraad: “Dit jaar openen nog 4 nieuwe handelszaken in het centrum. De inspanningen van de stad Tongeren om  de handelskern te versterken werpen hun vruchten af. Ambachtelijke winkels en speciaalzaken horen thuis in Tongeren.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame