Tongeren vandaag

Nieuws

2de Teseum TIJDsessie

Vanavond om 20u00 organiseert MoMeNT de 2de  Teseum TIJDsessie van het jaar met gastspreker Ignace Glorieux. 
 Vorig jaar nog verkozen tot eerste minister van TIJD tijdens het TIJDcongres, deze zomer staat Ignace Glorieux in het Teseum met een lezing over sociale ritmes en sociale TIJD.
Ignace Glorieux is hoogleraar Sociologie aan de VUB, Arbeidssocioloog en gespecialiseerd in tijdsbesteding. De professor onderzocht samen met enkele collega's de tijdsbesteding van de gemiddelde Vlaming en bundelde zijn bevindingen in het boek. "De 24 uur van Vlaanderen".
Als docent behandelt hij sociale ongelijkheid, methodologie, sociologische theorie, cultuurpolitiek en tijdssociologie. Zijn voornaamste onderzoeksdomein betreft de studie van tijdsordening en tijdsbesteding. Hij doet onderzoek naar de tijdsbesteding van de Vlamingen en analyseert de tijdsbesteding van de Belgen op basis van gegevens verzameld door het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Hij is ook betrokken bij een longitudinaal interuniversitair onderzoek over de transitie van school naar werk (SONAR). Hij is bestuurslid van de International Association for Time Use Research (IATUR), lid van het European Research Network on Transitions in Youth (TIY) en lid van de expertgroep van Europese tijdsonderzoekers die het European Time Use Research Program van EUROSTAT superviseert. Verder is hij ondermeer voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Sociologie (VVS), ondervoorzitter van het Interuniversitair Steunpunt Werkgelegenheid, Arbeid en Vorming (WAV) en als co-promotor verbonden aan het interuniversitair steunpunt Re-creatief Vlaanderen . Binnen FOST is hij promotor van het doctoraatsonderzoek van Inge Mestdag.

Zowat 75 personen wonen de lezing bij in de kloostertuin

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame