Tongeren vandaag

Nieuws

43 nieuwe woningen op Heufkensberg

Alle woonuitbreidingen rond het stadscentrum van Tongeren en daarbuiten zijn volgebouwd. De laatste grote verkaveling van de stad telt zo’n 4,2 ha en ligt op de Heufkensberg in Koninksem. Op deze site komen 43  woningen voor jonge gezinnen met kinderen. Projectontwikkelaar Kolmont gaat daar 12 halfopen woningen bouwen. De verkoopprijs voor de woningen begint vanaf 243.000 euro. Daarnaast worden 31 bouwgronden ter beschikking gesteld voor open bebouwing. Tegen oktober wordt gestart met de bouw. Eind 2019 zullen de eerste woningen klaar zijn.

Vooraf (tussen juni 1017 en februari 2018) namen archeologen de kans om op zoek te gaan naar waardevolle vondsten. Het gebied maakte vroeger deel uit van het zuidwestelijke grafveld van Romeins Tongeren. Er werd een grafveld uit de 1e tot de 4e eeuw blootgelegd met bijna 100 oude graven met een Gallo-Romeinse tumulus. Zo vond men olielampjes, flesjes, kruiken en delen ervan, een ring, dierlijk bot, make-up materiaal enz… De gevonden voorwerpen worden nu onderzocht. Ze horen toe aan de eigenaar Kolmont. Men schat dat dit opzoekwerk zo’n 350 000  euro heeft gekost. Dat maakt dat de aangeboden bouwgronden een stuk duurder worden.

Schepen Patrick Jans is meer dan tevreden over dit project aan de rand van de stad: "Dit laatste woonuitbreidingsgebied biedt  mogelijkheden voor jonge gezinnen; het is goed bereikbaar. Er zal ruimte voorzien zijn voor spelende kinderen met een speelplein en veel groen. 

bijdrage: JeDo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame