Tongeren vandaag

Nieuws

50j Natuurbescherming in Tongeren

Natuurpunt Werkgroep De Kevie Tongeren vierde vandaag haar 50  jaar natuurbescherming in Tongeren: Eerst 36jaar als Wielewaal, afdeling Zuid-Limburg, en nu al 14 jaar als Natuurpunt, werkgroep De Kevie. “Indertijd wilde men hier een zuiveringsstation bouwen, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen”, vertelde pionier Robert Christiaens.
N.a.v. het gouden feest werd een monument onthuld: Victor Bielen gebruikte hiervoor een eik van 400 jaar die hij bewerkte met een kettingzaag. “Je kan 25 van onze bewoners (diersoorten) herkennen in het kunstwerk”, vertelde conservator Roger Nijssen die het initiatief nam voor het jubileumbeeld.
“We bevinden ons hier in een uniek stukje natuur dat een onvervangbare rol speelt in de biodiversiteit en de natuurbeleving van onze stad”, wist milieuschepen Patrick Jans.
Burgemeester Dewael had speciale lof voor conservator Roger Nijssen: “Hij is de grote bezieler en trekker van de vooruitgang van dit gebied. Ik hoop dat je ook de volgende jaren nog even enthousiast en vol ‘goesting’ mag verder doen”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame