Tongeren vandaag

Nieuws

51 amAtae steunt Huis van het Kind

De dames van 51 amAtae hebben namiddag 2 cheques uitgedeeld in De Semper:

- 1.500 euro gaat naar 'De Schakelaar' die het geld zal aanwenden voor de aankoop van schoolmateriaal voor kwetsbare kinderen. "Het is de opbrengst van onze feestvergadering (juni) met gastspreker de Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, in Hoeve Dewalleff", vertelde stichtend voorzitter Jeannine Weeghmans. 
- 2.000 euro gaat naar 'Het Huis van het Kind' en zal aangewend worden voor educatief speelgoed en verzorgingsmateriaal. "Dit is de opbrengst van onze succesvolle Sintactie (snoepzakkenverkoop). We willen ons partnership benadrukken voor dit huis en daarom zullen we een inhuldigingsbeeld schenken bij de opening. Het is een kunstwerk van Henri Savenay", wist voorzitter Mariëlla Froidbise.

OCMW-voorzitter Johnny Vrancken heeft bijzondere aandacht voor kwetsbare kinderen: "Het Huis van het Kind moet een huis zijn voor alle kinderen, van 0 tot 4 jaar. We werken nauw samen met De Schakelaar, 'Kansen voor Kinderen', 'Kind & Gezin', 'Kind & Taal' en de Opvoedingswinkel. Het wordt een ontmoetingsplek voor alle Tongerse kinderen. Hiermee is onze welzijnscampus compleet: WZC De Motten, De Piepel, sociaal huis 'De Semper' en het 'Huis van het Kind'.  

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame