Tongeren vandaag

Nieuws

51 steunt Kidsje

Fred Rommens, voorzitter Fifty-One Haspengouw, heeft een cheque t.w.v.
2000 euro overhandigd aan 'Kidsje'. Het geld is afkomstig van diverse activiteiten van Fifty-one o.a. Mossel-One, Comedy-night e.a. 

Het Kidsje is een opvang voor peuters van 6 maanden tot 2.5 jaar. Ze hebben allen een gehoorstoornis, slechthorend of doof. De slechthorende peuters worden geholpen met een hoorapparaat, de dove peuters worden geholpen met een cochleair implantaat.

Omdat deze peuters een taalachterstand hebben, is het aangewezen om ze zo goed te begeleiden door een professioneel team: opvoedsters en logopedisten om voornamelijk de taal zoveel mogelijk te stimuleren, sociale omgangsvormen aan te leren en de cognitieve ontwikkeling op te volgen. De sociale dienst en pedagogen zijn er om ouders te begeleiden in de papierberg en verder informatie te geven rond de vorming rond de opvoeding en problematiek van de peuter. De kinesist volgt de motorische ontwikkeling op. De audiologen staan in voor het gebruik van apparaten en de evolutie van het leren horen op te volgen. Op deze manier trachten wij onze peuters zo goed mogelijk te begeleiden, om hun eventuele achterstand zo snel mogelijk in te halen.

In het Kidsje is er een snoezelruimte voorzien, maar deze moet nog ingericht worden.

Het waterbed is één van de belangrijkste zaken die we er nodig hebben. We leren de peuters ontspannen, we geven babymassage, we brengen geborgenheid en warmte bij. Ook peuters met een meervoudige problematiek, komen hier volledig tot rust. Peuters die het moeilijk hebben om steeds in groep te spelen, vinden ook rust in de snoezelruimte, weg van alle andere prikkels. Door de snoezelruimte te gebruiken, geven we hen individuele begeleiding.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame