Tongeren vandaag

Nieuws

Academie exposeert in Retro Velinx

Drie jongeren van de Pentagoon Academie hebben een kunstwand gecreëerd in Retro Velinx.  Het idee is ontstaan in de Academie van Tongeren.
"We hebben gemerkt dat we een totaal andere denk- en doewijze hebben i.v.m. “Kunst” tegenover de andere leerlingen. Dit willen we dus uiten op onze expositie die over van alles en nog wat gaat. Dit beschrijft ook onze persoonlijkheid. Het ene moment hebben we een idee, en het andere moment voeren we het uit en dan zien we wel waar we terechtkomen", vertelden de jonge kunstenaars.
"Enkele weken geleden heb ik hen op het matje moeten roepen, omdat ze een kast met graffiti hadden bewerkt. Opeens komen ze uit met een voorstel voor een expo", wist Veronique Noben, directrice van de afdeling beeld in de Academie. 
De drie cursisten van de middelbare graad hebben alles zelf belopen. Zo slaagden ze er zelfs in de burgemeester te strikken voor hun vernissage.  
Ze hebben een 'gastenboekje' gemaakt waarin mensen hun gedachten ... in kunnen schrijven. Ook is de bedoeling hiervan om er een bod in te plaatsen moest er interesse zijn in een doek of meerdere. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame