Tongeren vandaag

Nieuws

AED-cursus in Riksingen

Deze namiddag heeft het Rode Kruis een AED-cursus gebracht in de Gertrudiszaal in Riksingen. Leden van de KLJ, WTC De Zwoegers en de Seniorenclub uit Riksingen waren present. Ze kregen uitleg over hoe je iemand kan reanimeren en hoe je het AED-toestel kan gebruiken.
Tegen de gevel van het buurthuis werd eerder dit jaar een volautomatisch toestel bevestigd. WTC De Zwoegers neemt het elke zondag mee.

Schepen Jos Schouterden (Welzijn) heette de aanwezigen welkom: "Omdat nog te veel burgers het slachtoffer worden van een hartfalen, verhoogt  Tongeren het aantal A.E.D. toestellen op haar grondgebied. Jaarlijks wordt er minstens 1 extra toestel bijgeplaatst op een openbare locatie. We zoeken ook partners in het verenigingsleven. Zo proberen we verantwoordelijken aan te zetten tot het volgen van een preventieve cursus reanimatie en defibrillatie. Het correct gebruik van een A.E.D. toestel (Automatische Externe Defrbillator) kan immers levensreddend zijn. Eigenlijk zou iedereen die leider is en een jeugdbeweging of verantwoordelijkheid draagt in een sportclub moeten kunnen reanimeren. Bewegen is de beste preventie tegen allerlei kwalen maar het moet op een verstandige manier gebeuren".

Burgemeester Patrick Dewael trad de schepen bij: "Zoveel mogelijk oefenen met zulk toestel is de boodschap voor sportclubs, seniorenverenigingen, jeugdverenigingen,....  De stressfactor zal natuurlijk altijd meespelen wanneer je iemand met een hartstilstand". 
Het Rode Kruis heeft intussen al 6 verenigingen bijgeschoold. De stad komt tussen in de kosten van de cursus

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame