Tongeren vandaag

Nieuws

Aftellen naar grote septemberkermis

Van zaterdag 10 september t.e.m. donderdag 15 september zullen een 120-tal kermisattracties en kramen neerstrijken in Tongeren. De omgeving van de Grote Markt tot de Veemarkt, Leopoldwal en de Motten wordt dan omgetoverd tot een groot pretpark. Ongeveer 300  12-jarigen zullen zaterdag de kermis om 14.30u plechtig openen. De foorkramers bieden hen een gratis rit of smoutbollen aan. De officiële kermisaftrap wordt traditioneel gegeven op zaterdagavond om 22 uur. De firma Arts of fireworks zal in stadspark De Motten een spectaculair vuurwerk met lasershow brengen.
"Ook dit jaar pakken we uit met een mix van spectaculaire attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin", weet burgemeester Patrick Dewael.
Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er bijvoorbeeld de Air-Maxx, de Breakdance of de Shaker. De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, de buggy’s en de draak,  lopen over het water in waterballs of springen op de trampoline. Daarnaast zijn er allerlei eetkramen met heerlijk geurende lekkernijen. 
 Economieschepen Guy Schiepers schetst het programma:
* Op maandag van 16 tot 21 uur kunnen bezoekers voor 15 euro terecht op meer dan 35 bewegende attracties. Het polsbandje dat je toegang geeft om van dit voordeel te kunnen genieten is vanaf maandag 5 september verkrijgbaar in het Praetorium.
* Op dinsdag trakteren de foorkramers een 100-tal personen met een beperking op een namiddag kermisplezier. Dit initiatief wordt volledig door de foorkramers zelf gedragen en bekostigd. Na afloop ontvangen de deelnemers een kleine attentie van het foorcomité. Helemaal nieuw dit jaar is de organisatie van een prikkelarme kermisdag op dinsdag van 17 tot 20uur. Dit initiatief is bijzonder geschikt voor kinderen of personen met autisme, maar eveneens voor iedereen die rustig de kermis wil bezoeken. Het geluid zal maximaal 50 decibels bedragen, felle lichten worden gedimd, flikkerende lichten worden gedoofd.
* Op woensdag is er de familiedag met fikse kortingen op alle attracties.
* Op donderdag organiseren de Tongerse marktkramers naar jaarlijkse gewoonte een jaarmarkt in het stadscentrum.
* Op zaterdag sluit de Tongerse middenstand de kermis af met een kermisbraderie van 10 tot 18 uur.

Het stadsbestuur investeert i.s.m. de lokale middenstand 7000 euro extra in de kermis: Koop bij de Tongerse middenstand en ontvang een bijkomende korting van 2 euro voor elke attractie.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame