Tongeren vandaag

Nieuws

André is 100!!!

Vandaag mag André Hoedemakers 100 kaarsjes uitblazen. Hij nam enkele jaren geleden zijn intrek in een serviceflat van wzc 'De Kleine Kasteeltjes', maar André maakt nog elke dag een fikse wandeling. 
Hij werd namiddag gevierd met een misviering en een koffietafel. 

André werd op 2 oktober 1918 geboren in Ophoven (Kinrooi). Tot aan WOII baatte hij er een schoenwinkel uit. In 1947 huwde hij met Nelly Jans uit Tongeren. In 1950 werd hij vertegenwoordiger in lederwaren. In 1960 overleed Nelly en bleef André achter met 5 kinderen. In 1965 hertrouwde hij met de Tongerse Alice Thijs, een weduwe met  3 kinderen. 
Naast zijn werk en zijn gezin had André nog tijd over voor zijn hobby's: toneelspelen, zingen, kaarten en biljarten. 
Zijn geheim om 100 jaar te worden?: " 's Avonds ene goeie borrel drinken en gaan slapen om middernacht". André maakt nog enkele dag een wandeling van een uur: 3 rondes van 20 minuten. Vier jaar geleden nam hij zijn intrek in wzc 'De Kleine Kasteeltjes'. 
Het stadsbestuur kwam in grote getale langs om de eeuweling te feliciteren: "Iedereen wil 100 jaar worden. Maar hiervoor moet je hard werken, actief blijven, een goed humeur hebben en blijgezind door het leven gaan, genieten van elke dag en ... matig roken en drinken", vertelde burgemeester Dewael.
Met 5 kinderen, 13 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen is het geslacht Hoedemakers verzekerd. "Ik heb zelden iemand ontmoet die zo joviaal en minzaam in de omgang is. Namens alle Tongenaren: een dikke proficiat" 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame