Tongeren vandaag

Nieuws

Asfaltwerken gestart

Het tweede deel van de jaarlijkse uitvoering asfaltwerken is gestart en duurt -afhankelijk van de weersomstandigheden- een week. De keuze van de te vernieuwen straten is gebeurd conform de conditiemeting van het  wegennetwerk die in 2015 door studiebureau Sweco werd opgemaakt. "Uiteraard willen we dat de binnenstad er op haar best bijligt voor de Kroningsfeesten, maar, net zoals bij de vorige uitvoeringsfases, komen vanzelfsprekend ook straten in de wijken en dorpen aan bod", weet schepen An Christiaens (Openbare werken).
Jaarlijks -sinds 2015- wordt voor een bedrag van €250.000 geïnvesteerd in nieuwe asfaltwegen. De werken worden uitgevoerd door aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek. Bij de werken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met beperking van hinder voor de bewoners.
 

Predikerenstraat, Riddersstraat, Corversstraat, Agnetenberg: dinsdag 17. Kielenstraat en Repenstraat worden terug opengesteld zodra de aannemer de werkzaamheden op Predikherenstraat en Riddersstraat hee uitgevoerd. Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, zullen de werken een week uitgesteld worden.

 • ?  Eeuwfeestwal en Pliniuswal (ventweg binnenzijde Ring): 18 mei voormiddag binnenzijde Ring): 18 mei voormiddag

 • ?  St-Jansstraat (vanaf Mombersstraat tot Looiersstraat) en St-Lutgartstraat: woensdag 18 mei namiddag (na school). Minderbroedersstraat zal gedurende de werkzaam- heden niet bereikbaar zijn. Wanneer de werken een week verplaatst dienen te worden door slechte weersomstandigheden, zullen de werken steeds op een woensdagnamiddag plaatsvinden.

  ? Achter De Kerk (Vreren): week 20

  ? Oude Blaarstraat (ingang De Kevie): week 20

  ? Smalstraat en Etjesstraat (Rutten): week 20

  ? Guldenbodemweg (Berg): week 20. Omleiding via Maastrichtersteenweg, Gilliswinhof en Gousbeemdstraat.

  ? St-Martensstraat: week 20. Omleiding via Maastrichtersteenweg, Hazelereik en Baversstraat.

  ? Tapstraat (Lauw): week 20. Omleiding via Lauwstraat. 

Zoeken
Sponsors
  Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame