Tongeren vandaag

Nieuws

Award voor Klantvriendelijkste stad

Tongeren mag zich, sinds maandag 28 november voor de periode van 1 jaar de ‘de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen’ noemen.
Tongeren is hierbij de eerste Limburgse stad die deze prijs in de wacht sleept. "De award voor ‘Klantvriendelijkste winkelstad’ werd aan onze stad uitgereikt door het comité van de ‘Hospitality Awards’. Deze wedstrijd heeft als doel: het bestendigen en eventueel verbeteren van de algemene kwaliteit in de retailsector", verduidelijkt economieschepen Guy Schiepers.
De stad Tongeren schreef zich in februari in voor de wedstrijd. 19 steden en gemeenten verkregen in de voorronde een positief waarderingscijfer na een uitgebreide marketingstudie, uitgevoerd door 5 marketingbureaus. 
De categorieën waarop werd beoordeeld zijn de volgende:
*quality calls
*misteryshoppers
*30 straatinterviews
*facebook & website controle
Naast bovenstaande categorieën scoorde de stad Tongeren maar liefst 98% op de inzet van het stadsbestuur en de stadsdiensten op vlak van de vele initiatieven, (steun)maatregelen, koopzondagen, acties, mobiliteit, ...
De jury trok een dagje uit om Tongeren te bezoeken.  De medewerkers van de dienst economie hebben de jury ontvangen, een rondleiding gegeven en uitgebreid toegelicht waar de stad zich, samen met de handelaars voor inzet.  Na deze beoordelingen werden de 8 steden en gemeenten met de hoogste cijfers genomineerd. Van deze 8 steden en gemeenten was Tongeren de beste van de klas.
"We mogen terecht trots zijn op het verkrijgen van deze award. Een heel jaar lang mogen we ons het klantvriendelijkste winkelcentrum van België noemen, laat ons deze award dan ook met veel fierheid verkondigen aan de klanten en bezoekers van onze mooie stad!", besluit de schepen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame