Tongeren vandaag

Nieuws

Baloise Belgium Tour 2018

Vandaag is Tongeren voor de derde keer gaststad voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Op het einde van de rit zijn er twee plaatselijke ronden van 16 km, volledig op Tongers grondgebied.
Omstreeks 14.00 uur is er bovendien nog een doortocht aan de aankomst op de Elisabethwal. Daar ziet u de wielrenners drie keer passeren.
De aankomst is voorzien rond 16.30 uur.
Op de Elisabethwal is de volledige wedstrijd op een groot scherm te volgen (rechtstreekse uitzending VRT).

Omleidingen

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd wordt het verkeer in Tongeren omgeleid.
Er is een kleine omleiding van 6.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. De Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal en Albertwal zijn dan volledig afgesloten voor alle verkeer. De omleiding gaat via de Luikersteenweg, Molenstraat, Sabinuslaan, Cottalaan, Rode Kruislaan, St-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Hasseltsesteenweg, Cesarlaan en Bilzersteenweg.

Vanaf 15.00 tot 17.00 uur geldt er een verbod op parkeren en stilstaan op het volledige lokale parcours: Eeuwfeestwal, Pliniuswal, St-Maternuswal, 11e Novemberwal, 18e Oogstwal, Jaminéstraat, Maastrichtersteenweg, Viséweg, Waterstraat, Kruisvindingstraat, Heldenstraat, Neremsplein, Neremstraat, Kremersstraat, Neremweg, Overhaemlaan, Luikersteenweg, Albertwal en Elisabethwal.

Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn grote omleidingen gepland via Luikersteenweg, Diets-Heur, Rutten, Hoeise Kassei, Ruttermolenstraat, Romeinse Kassei, Rode Kruislaan, St-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Cesarlaan, Bilzersteenweg, ’s-Herenelderen en Ketsingen (richting Maastricht) en Berg en Henis (richting Tongeren).

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame