Tongeren vandaag

Nieuws

Barba Coronium

In juli pakte fotograaf Bert Daenen uit met zijn project: 'Barba Coronium', een expo over de kroningsbaarden in een achterbouw in de Maastrichterstraat.
Initieel was het de bedoeling om in september de expo te herhalen in de Velinx. Dit is niet doorgegaan omwille van het advies van de Velinx om de expo eerder in december of januari te houden gezien in september het aantal voorstellingen in de Velinx beperkt is en er dus weinig publiek de expo zou kunnen zien.
Bij zijn laatste contact met de Velinx bleek ook de periode december / januari onzeker omwille van problemen met waterinsijpeling t.h.v. de exporuimte (foyer). Hierdoor kunnen de werken niet verzekerd worden en kan de expo pas terug ingepland worden wanneer de problemen opgelost zijn.
"Of er dus nog een vervolg komt is onzeker. Ik overweeg nog of het zinvol is om de expo in 2017 te herhalen, gezien de Kroning dan wel erg ver achter ons ligt. Mogelijk kan ik nog alternatieven vinden voor de Velinx. Mocht iemand hiertoe suggesties hebben, laat gerust weten..", aldus Bert Daenen. "Wanneer er concreet zicht is op een vervolg zal ik het zeker tijdig laten weten".
Bert kijkt al uit naar de volgende Kroningsfeesten voor een herneming van het project!
 

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame