Tongeren vandaag

Nieuws

Beeldjes boetseren in GRM

Naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog boetseren 600.000 mensen, verspreid over Vlaanderen, beeldjes uit klei die samen een ‘land art installatie’ vormen. Tongeren mag deze week de productie afronden. Nog t.e.m. 2 april is de reizende versie van CWRM (=Coming World / Remember Me) van Jan Moeyaert en Koen Vanmechelen te gast in het Gallo-Romeins Museum. In de kelder mag iedereen zelf aan de slag met klei.
De deelnemers worden begeleid tijdens het maken van hun eigen beeldje en worden peter of meter van dit uniek project. Iedereen ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met hierin een dog-tag met CWRM-stempel. Ook bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt. Het maken van 1 beeldje duurt ongeveer 30 min. 
Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen met datum en uur van voorkeur naar lutgart.voets@stadtongeren.be.

Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie ComingWorldRememberMe vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame