Tongeren vandaag

Nieuws

Bestuursakkoord

Na een week onderhandelen is er een bestuursakkoord gevormd: de huidige coalitie tussen stadslijst Tongeren.nu en sp.a wordt de komende zes jaar voortgezet. Samen behouden ze 23 van de 31 zitjes in de gemeenteraad.
Sp.a moet wel een schepenambt inleveren. Eddy Manet (2.125 stemmen) valt uit de bootTongeren.nu behoudt de burgemeesterssjerp en 5 schepenen.

In de loop van de komende weken zullen de partijen schrijven aan een bestuursakkoord voor Tongeren. “Belangrijke aandachtspunten zijn alvast de verdere groei van Tongeren, de aanpak van kansarmoede bij kinderen, de activering van werklozen en het verbeteren van de (fiets)mobiliteit”, geven Dewael en Christiaens al mee. Patrick Dewael behaalde als lijsttrekker van de grootste formatie het meeste voorkeurstemmen en zal dus opnieuw burgemeester worden. Het schepencollege zal verder bestaan uit An Christiaens en Marc Hoogmartens voor CD&V; Patrick Jans en Guy Schiepers voor Open Vld; Johnny Vrancken en Gerard Stassen voor sp.a. Jos Schouterden (CD&V) wordt als Voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst eveneens lid van het college. 
De bevoegdheidsverdeling zal plaatsvinden wanneer er een akkoord is over de inhoud van het bestuursakkoord. Alleszins is er een grote eensgezindheid bij alle leden van het nieuwe College om een wissel van bevoegdheden door te voeren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame