Tongeren vandaag

Nieuws

Bezoekers onwel in GRM

Woensdagmiddag was er even ongerustheid in het Gallo-Romeins Museum. Enkele bezoekers waren er onwel geworden. Er werd gevreesd voor een CO-intoxicatie, maar uiteindelijk bleek het om een appelflauwte te gaan.
Gisteren brachten 160 tweedejaars van de Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden een bezoek aan de tentoonstelling ‘Gladiatoren, Helden van het Colosseum’. Plotseling is een  leerling flauwgevallen. Het meisje belandde met het hoofd op de betonnen vloer. Door het voorval voelden drie andere klasgenoten zich plotseling ook onwel.
“Omdat we in één klap met vier ‘slachtoffers’ te maken hadden, dachten we meteen aan een CO-intoxicatie”, vertelt diensthoofd Carmen Willems. “Het meisje dat was flauwgevallen, klaagde over hoofdpijn. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het az Vesalius. De drie andere meisjes werden door de begeleidende leerkrachten opgevangen. We hebben even getwijfeld of we het gebouw zouden moeten ontruimen. De brandweer heeft metingen uitgevoerd, maar er werd geen verhoogde concentratie van CO vastgesteld”, wist Carmen. De drie andere meisjes die zich ook raar voelden werden even later met de ziekenwagen afgevoerd. Na controle op de afdeling Spoedgevallen werden de vier meisjes uit het az Vesalius ontslagen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame