Tongeren vandaag

Nieuws

Bibliotheek opent Taalpunt

Onlangs konden cursisten NT2 en hun begeleiders in de bibliotheek kennis maken met het nieuwe 'Taalpunt'. Hierin vind je alles terug dat te maken heeft met taal- en letterkunde, maar wel met speciale aandacht voor het leren van een taal: taalcursussen, grammatica en spellingboeken, woorden- en beeldwoordenboeken, boeken rond spreekvaardigheid en uitspraak, leesboeken in eenvoudige taal (o.a. Wablieft en Eenvoudig Communiceren),...enz.
Er is een focus op het Nederlands, want het is de bedoeling om anderstaligen te ondersteunen bij Nederlandse taalverwerving en inburgering. De bibliotheek neemt daarvoor ook deel aan het project Taalgarage van de Provincie Limburg. Anderzijds vind je in het Taalpunt ook alles om andere talen te leren: taalleermethoden én een volledige afdeling anderstalige romans en makkelijk te lezen boeken.
"De bibliotheek beschikte natuurlijk al over een behoorlijke collectie taalboeken, maar dit werd nog verder uitgediept. En door alles te verzamelen in 1 punt, creëerden we een beter overzicht voor de gebruiker. We hopen dan ook dat het Taalpunt een boeiende plek mag zijn voor iedereen die een taal wil leren. Dit willen we bovendien stimuleren door intensief samen te werken met andere partners zoals de Semper, het Huis van het Nederlands en het volwassenenonderwijs in Tongeren", weet cultuurschepen Guy Schiepers.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame