Tongeren vandaag

Nieuws

Blue-bikes aan het station

Vanaf vandaag kan je aan het station een fiets ontlenen voor 1 euro per dag. Blue-bike wil het fietsgebruik stimuleren, vooral in voor- en natransport in combinatie met het reizen per trein. Blue-bike is er dus niet alleen voor toeristen en occasionele bezoekers, maar is ook een prima oplossing om bijvoorbeeld het stadscentrum te bereiken voor zij die dagelijks per trein van en naar het werk pendelen.
De gebruiker dient een lidmaatschap van 10€ per jaar aan te gaan. Een gebruiksbeurt kost normaal 3 euro, maar de stad Tongeren legt 1 euro bij en ook de Vlaamse Overheid komt met 1 euro over de brug, zodat de gebruiker voor de luttele som van 1 euro 24 uur per dag, 7 dagen op 7 een trendy Blue-bike kan ontlenen. Indien men de Blue-bike langer dan 24u houdt, komt het standaardtarief van 3€ per 24u er bij. Het voordelig tarief geldt zowel voor inwoners als voor bezoekers. Lid worden kan eenvoudig en snel via www.blue-bike.be. Het reserveren van een Blue-bike is niet mogelijk.
Na lidmaatschap kan men via de sleutelautomaat (24/24) een Blue-bike meenemen. Dit volledig automatisch met de Blue-bike kaart, zonder te betalen of formulieren in te vullen. De sleutelautomaat is ook 24 op 24 beschikbaar. Met 1 kaart kan men tot 2 Blue-bikes tegelijkertijd ontlenen. Blue-bike wordt altijd teruggebracht naar de locatie waar men deze heeft meegenomen. Het terugbrengen van de fiets gebeurt door deze vast te maken aan de beugel en de sleutel in de daarvoor voorziene Blue-bike sleutelbox te droppen.
"De fietsen zijn van het type Oxford, met Michelin anti-lekbanden, 3 versnellingen en naafdynamo (licht vraagt dus geen inspanning en is steeds aan) en Basil mand achteraan.
Op dit ogenblik zet Blue-mobility niet in op elektrische Blue-bikes wegens te complex en technologisch nog niet op punt", weet mobiliteitsschepen Eddy Manet.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame