Tongeren vandaag

Nieuws

Boek over Kruisstraat

Het Stadsarchief pakt uit met een boek over de Kruisstraat. Deze unieke publicatie, in kleur en 272 pagina’s tellend, verschijnt begin juni.

Wie weet in Tongeren nog de Schaapsmarkt zijn? Of het oude Munthuis?  Het antwoord is: in de Sint-Truiderstraat. Of zoals in de volksmond wordt gezegd: ‘de Kruisstraat’. 
Wist je trouwens dat al de huizen in de straat afbrandden in 1677?  En dat er zich een refugiehuis van een heel bekende abdij in de straat bevond? En dat er een waterput met een reukje aan was?
Dit en nog veel meer komt aan bod in een publicatie die werd samengesteld door het Stadsarchief in een uitgave van het Geschiedkundig Genootschap.
Van élk huis is getracht de geschiedenis te achterhalen, van de middeleeuwen tot nu.
Het boek wordt aangevuld met tal van oude foto’s die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Per huis zijn er foto’s, overzichtsplannen en een lijst van eigenaars en bewoners opgenomen.

Iedereen die op voorhand wil intekenen kan dit door het storten van 27,50 euro op rekeningnummer BE67 4538 2141 5187 van het Geschiedkundig Genootschap met vermelding van ‘boek Kruisstraat’ en naam en adres.

Intekenen kan tot 1 april. Nadien is het boek te koop in de boekhandel aan 30 euro.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame