Tongeren vandaag

Nieuws

Boek over shindotuinen

Vanavond is het boek “Zen en Haiku’s uit Haspengouw, Japanse Shindotuinen” officieel voorgesteld in het bezoekerscentrum Shindotuinen (Bredeweg, Overrepen). Ghislain Konings heeft er 3 jaar aan gewerkt: “Het boek is er gekomen op vraag van onze bezoekers die graag de uitleg over de tuinen willen mee naar huis nemen om nog eens rustig te overlopen.”, vertelde de auteur. In het boek vind je uitleg over de verschillende Japanse tuinen met foto’s in de 4 seizoenen en aangevuld met 140 haiku’s. Hiervoor kon Ghislain terugvallen op de haiku-kern.
Toerismeschepen Marc Hoogmartens zorgde voor de toelichting: “Deze tuinen geven een extra dimensie aan onze stad. Ze zijn een verrijking voor ons toeristisch aanbod. ‘Het land van de rijzende zon’ ligt verrassend dichtbij. Het boek is tijdloos en gaat in op de rijkelijke symboliek. Haiku is een aangenaam genre van poëzie dat mijmering meebrengt”.
Het boek kost 20 euro en is te koop bij de auteur (012/23.80.87), Standaard boekhandel, Toeristische dienst, en het begijnhofmuseum Beghina.    

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame