Tongeren vandaag

Nieuws

Boek TKK

Vanavond is in cafetaria 'De Pline' het eerste jaarboek 'Plinius' van de Tongers Schrijverskring voorgesteld. 
Plinius de Oudere zorgde voor de verwelkoming van de gasten: "Er zijn mensen die beweren dat ze 'de schijt krijgen' wanneer ze van mijn water drinken. Vanavond vieren we de wedergeboorte van het tijdschrift 'Plinius'. Wie het boekje koopt, krijgt een glas en mag van mijn water drinken".
Voorzitter Tilly Gielen verontschuldigde erevoorzitter Jo Gilissen. Hij verblijft sinds enkele dagen op de intensieve afdeling van Vesalius. "Het tijdschrift 'Plinius' is in 1984 in een diepe slaap geraakt. Hoogtijd om het in een nieuw kleedje weer te laten meespelen. 17 van de 23 leden hebben gezorgd voor een verzameling van gedichten, proza en haiku's, allen onder het thema 'TIJD'. Het boekje telt 72 blz. en kost 10 euro".
Cultuurschepen Guy Schiepers: "De leden van de TSK spelen met woorden met de kunde en de naturel eigen aan de ambachtsman. Schijnbaar moeiteloos vloeien de werzen, gedichten, rijmen en teksten uit hun pen. Een wereld zonder kunst en cultuur is haast ondenkbaar voor de meeste onder ons... Hoop ik toch; Het betreft uiteraard geen basisbehoefte, maar toch...Zelfs in concentratiekampen werden er boeken geschreven en muziekstukken gecomponeerd. We zijn allen culturele wezens";
Burgemeester Patrick Dewael: "De leden van de TSK namen eens te meer pen en papier in aanslag. Onder impuls van Tilly en met een duwtje in de rug van ons cultuurfestival MoMeNT namen 17 leden de draad van hun tijdschrift terug op. We bevinden ons op de ideale plek voor deze boekvoorstelling. Dit park verwijst naar een illustere collega van u allen. Hij is de auteur van 37 boeken over o.a. geneeskunde, astronomie tot geografie. In boek 31 komt Tongeren aan bod en vermeldt hij een geneeskrachtige bron". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame