Tongeren vandaag

Nieuws

Boekvoorstelling Joke van Leeuwen

In Standaard boekhandel is namiddag het boek 'Nu is later vroeger' van de Nederlandse auteur Joke van Leeuwen (65) voorgesteld. Ze schreef het boek op vraag van Barbara Wyckmans n.a.v. het cultuurfestival MoMeNT dat draait rond TIJD.
Journaliste Greet Op de Beeck mocht haar interviewen. 
Joke van Leeuwen woont al jaren in Antwerpen en blinkt uit in veelzijdigheid. Ze schrijft romans en leeftijdloze kinderboeken, ze is dichteres, tekenares en performer.
"Het is geen fictieverhaal geworden, maar een boek over wat tijd is. Het is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar tot 122 jaar en 5 maanden, want zo oud is de oudste mens. De meeste dingen weet je gewoon nog niet. Ik ben er zelf ook wijzer door geworden. Het boek omvat een stukje geschiedenis. Tijd is een heel ingewikkeld onderwerp", volgens de auteur.
Greet wilde weten of Joke er zelf iets door ontdekt heeft? "De dingen veranderen in de tijd. 100 ,jaar geleden was roze de kleur voor jongens en blauw voor meisjes!"
"Wanneer ga je goed om met de tijd", vroeg Greet: "Vroeger werd er niet op de tijd gelet. Nu heel erg veel. We kunnen niet goed omgaan met even niks doen. Ik heb zelfdiscipline. Ik moet ruim op tijd met iets beginnen en het ruim op tijd af hebben". 
Joke schonk aan Barbara Wyckmans het eerste exemplaar. 
Uitbaatster Marleen (Standaard) overhandigde de auteur een cake in de vorm van een uurwerk!
Buiten op de stoep vóór de boekhandel stond een 'waterklok' opgesteld: via een tuinslang en plastic kaaspotjes werd de tijd weergegeven...

Het boek is te koop aan 16,99 euro

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame