Tongeren vandaag

Nieuws

Boekvoorstelling Kot & Goed

Vanavond heeft Georges Willemaers zijn boek 'Kot & Goed' voorgesteld in cc de Velinx. Er was zelfs iemand uit Spanje aanwezig.
Georges koos natuurlijk voor het Teungers. Hij debuteerde in juni 2007 met zijn cursiefjes. Intussen staat de teller al op 401.
De Bjëtèls zorgden voor het muzikale intermezzo. Ze brachten drie van hun hits. Hun optreden van 9 december is intussen al uitverkocht. Voor de matineevoorstelling van zondag 11 december zijn er nog kaarten.
Eric Christiaens (directeur a.z. Vesalius) mocht als eerste spreken, want de opbrengst gaat naar de afdeling Oncologie: "Georges zet zijn literaire talent in voor de goede zaak. 10% van de patiënten komt bij ons voor een kankerbehandeling".
Schepen Guy Schiepers (Cultuur) bewierookte Georges: "Wat 10 jaar geleden begon als een plezante publicatie is uitgegroeid tot een klassieker. Ons Teungers is de mooiste taal ter wereld voor de Tongenaar". 
Striptekenaar Chris Van Brussel uit Sint-Niklaas, mocht uitleggen hoe hij in Tongeren is beland: Hij ontdekte zijn Tongerse vrouw tijdens zijn studies architectuur in Gent. Volgens hem zijn Limburgers een pak aangenamer dan de mensen uit Oost-Vlaanderen.
Burgemeester Patrick Dewael, tot slot, schakelde af en toe over op het Teungers: "De mensen hebben nood aan verbondenheid in deze tijd van globalisering. Tradities moeten gekoesterd worden. Georges heeft de gave van het woord en een heel vlotte pen. Van prins carnaval tot voorzitter van de Kroningsfeesten. Een stoet is een stoet, zegt Georges".

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame