Tongeren vandaag

Nieuws

'Budget4Life' in Tongerse scholen

De stad en Sociaal Huis De Semper slaan opnieuw de handen ineen, samen met Sociaal Huis Bilzen, BudgetInZicht (BIZ), en CAW Limburg, om 'Budget4Life' te organiseren.
Dit is een interactieve tentoonstelling voor leerlingen secundair uit Tongeren, Borgloon, Bilzen en Hoeselt. Het evenement vindt in Hal P plaats van 8 januari tot en met 9 februari 2024.

Patrick Dewael, burgemeester: "De 'Budget4Life'-tentoonstelling belicht het essentiële belang van financiële educatie voor leerlingen. Zo krijgen ze op een boeiende wijze inzicht in de wereld van budget en koopkracht. Een waardevol educatief evenement waarvan de impact verder reikt dan het klaslokaal."

"'Budget4Life' is een prikkelende reis voor leerlingen van het 5de , 6de en 7de jaar secundair onderwijs, waarin zij gedurende twee uur worden meegenomen in de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. De tentoonstelling is gevuld met doe-opdrachten, discussies en videofragmenten. We kijken ernaar uit om de leerlingen te verwelkomen op 'Budget4Life' en samen een waardevolle educatieve ervaring te beleven” zegt Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Onderwijs.

Evelyne Stassen, schepen van Sociale Zaken: "Vanaf vandaag heten we scholen van harte welkom op de 'Budget4Life'-tentoonstelling, die plaatsvindt op schooldagen van 8 januari tot en met 9 februari 2024. In nauw overleg met stad Bilzen hebben we besloten om de rondleidingen voor Tongerse scholen in de namiddag te organiseren. Elke werkdag, van maandag tot vrijdag, staat er om 13u30 een rondleiding gepland in Hal P.”

Voor meer informatie surf je naar www.budget4life.be .

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame