Tongeren vandaag

Nieuws

Buitenspeeldag '24 op De Motten

Ontdek de waarde van buitenspelen: buitenspeeldag in stadspark de Motten

Op woensdag 17 april nodigt de stad jong en oud uit om samen te genieten van een dag vol plezier, avontuur en gezonde activiteiten in de buitenlucht.

Patrick Dewael, burgemeester, verklaart: "Buitenspelen is van onschatbare waarde voor kinderen, omdat het hen de mogelijkheid biedt om de wereld om hen heen te verkennen en te ontdekken. Het prikkelt hun zintuigen en stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht, doordat ze vrij kunnen spelen en zichzelf kunnen zijn. Door buiten te spelen, leren kinderen om te gaan met risico's en uitdagingen, wat hun zelfvertrouwen en veerkracht versterkt. Bovendien verbetert buitenspelen de motorische vaardigheden van kinderen, omdat ze rennen, klimmen, springen en balanceren."

An Christiaens, schepen van Jeugd, voegt toe: "Op woensdag 17 april organiseren we opnieuw de buitenspeeldag, een nationaal initiatief dat het buiten ravotten en sporten stimuleert. Helaas zal er op de verschillende kinderzenders die dag niets te beleven vallen."

Voor veel kinderen en jongeren is het niet vanzelfsprekend om buiten te spelen. Met een schermpje in onze hand is veel binnen handbereik en hoeven ze niet naar buiten. Toch is buitenspelen van groot belang voor onze kinderen. Het draagt bij aan een gezonde levensstijl doordat kinderen voldoende lichaamsbeweging krijgen en blootgesteld worden aan vitamine D van de zon.

"We introduceren dit jaar voor het eerst een prikkelvrij uurtje van 13 tot 14 uur. Vanaf 14 tot 17 uur kan iedereen aansluiten en genieten van diverse activiteiten zoals kindergrime, verschillende springkastelen, circustechnieken, skaten, trampo-basket, voetballen en een bubbelbelcaravan," besluit An Christiaens.

Voor de organisatie van de buitenspeeldag is een samenwerking met De Schakelaar, de sportsenioren en jeugdverenigingen essentieel. Zij helpen bij de opbouw, afbraak en het toezicht tijdens de activiteit.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame