Tongeren vandaag

Nieuws

Buren bezoeken zwembad Plinius

Op 21 juni– de start van de zomer – opent het openluchtzwembad in het Pliniuspark zijn deuren voor het grote publiek. Vanavond was er een ‘Preview’ voor de buurtbewoners en de leden van de stedelijke Sportraad.
In totaal kregen 338 gezinnen van de 7 aanpalende straten een uitnodiging in de bus. Hiervan hebben meer dan 250 personen zich ingeschreven. De genodigden werden aan de inkom opgewacht door ambtenaren van de stad. Daar ontvingen ze een jeton voor een gratis consumptie. “We laten de buren in primeur kennismaken met het zwembad in hun achtertuin. Ze mogen vanavond de ‘tour van de zwemmer’ meemaken, beginnend aan de kassa. Ze krijgen uitleg over de zwembaden, de kleedkamers, de machineruimte en de cafetaria”, vertelde Sandra Weekers.  De begenadigde bezoekers waren alvast vol lof. “Nooit gezien, fascinerend mooi", weerklonk het. 
Zondag mogen ‘testzwemmers’ het bad komen uitproberen. Maandagavond is er een officiële opening voor genodigden en dinsdag vanaf 10 uur is het zwembad open voor het publiek.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame