Tongeren vandaag

Nieuws

Car Control cursus voor jongeren

Vandaag organiseert de stad een Car Control cursus voor jongeren tussen 18 en 20 jaar.
De cursus gaat door op de speelplaats van VIIO Tongeren,( Rode Kruislaan).
Na het verstrijken van de inschrijfperiode zijn er 24 jongeren (maximale capaciteit) ingeschreven. 3 zijn niet komen opdagen.
De namiddagsessie is afgelast!

Eerst hebben de jongeren wat instructies gekregen en een video mogen bekijken. Hierna mochten ze, samen met een instructeur, plaatsnemen in één van de 7 Renault Clio's. De auto's zijn achteraan uitgerust met slick's. Op het parcours maken de jongeren o.a. kennis met scherpe bochten.
Het meest spectaculaire is het slippen op een rubberen mat die constant besproeid wordt met water. 

Eddy Manet, schepen van Mobiliteit: “Het immer groeiend aantal gebruikers van onze weginfrastructuur maakt dat  we deze continu moeten bijstellen. Straten waar 60 tot 70 jaar geleden nog amper een auto doorkwam, wordt er nu een veiligheidsdrempel geplaatst of andere maatregelen genomen om de toestroom in te dijken. Jonge, onervaren chauffeurs hebben het ook steeds moeilijker om degelijke rijervaring op de doen op onze overvolle wegen. Degelijk opleidingen bieden hier soelaas. Als stad vinden we het van groot belang ons steentje hierin bij te dragen. Alzo  dragen we bij tot het realiseren van een  betere en veiligere verkeersomgeving . ”

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Jonge chauffeurs moeten nog heel wat vaardigheden opbouwen. Dit kan alleen maar door veel te rijden. ‘Oefening baart kunst’ geldt ook in het verkeer. Met de Car Control cursus bieden wij jongeren de mogelijkheid  om een halve dag te oefen op specifieke omstandigheden die zich in het verkeer voordoen. Naast het inoefenen van de juiste manoeuvers wordt er ook gewerkt aan de  bewustwording van wat snelheid met het reactievermogen doet. Op het einde van de workshop hopen wij dat de jongeren bewust zijn van de gevaren op de weg en dat zij hun rijgedrag hier aan aanpassen.” 

Patrick Dewael, burgemeester: “Mobiliteit en verkeersveiligheid zijn belangrijke thema’s voor het stadsbestuur. Naast veilige en goed onderhouden wegen, is het uiteraard ook belangrijk om toekomstige chauffeurs goed op te leiden want wie goed voorbereid en geoefend het verkeer in gaat vermindert de eigen risico’s en zorgt hiermee ook voor een veiligere omgeving voor de andere weggebruikers.”
Hij mocht zelf achter het stuur van een Clio kruipen!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame