Tongeren vandaag

Nieuws

Centrum Mulken ingehuldigd

Vanavond was zowat het voltallige schepencollege aanwezig voor de officiële opening van de herinrichting Mulken. Slechts een handvol inwoners kwam opdagen.
De werken fase B in Mulken zijn gestart op 4 april 2016. Er werden riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd in de Mulkerstraat, de Dorpsstraat en de Sint-Gillisstraat. Het ontwerp werd opgesteld door studiebureau Sweco Belgium uit Hasselt. De werken werden uitgevoerd door aannemer Heijmans uit Schelle. Het project is een samenwerking tussen 2 opdrachtgevers, nl. Infrax en de stad Tongeren.
"De herinrichting Mulken is al in 2012 gestart als een collectordossier. Tegenover Malcorps werd een bezinkingsbekken en een pompstation aangelegd. De Locht, Rooierweg, KP Mulkerstraat, herenbosweg, Piringenweg, deel Bosstraat en Smisberg kregen gescheiden riolering en nieuwe bestrating.
In fase 2 kregen de Mulkerstraat, Dorpsstraat en de Sint-Gillisstraat gescheiden riolering en nieuwe wegenis en stoepen. De kostprijs bedraagt 1 miljoen euro, waarvan 300.000 euro voor de stad", weet schepen  Christiaens (Openbare werken).
Burgemeester Dewael mocht het lint doorknippen: "Mulken is een heel mooi gehucht geworden. Het grenst aan het Pliniusdomein en het kasteel Betho".

 

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame