Tongeren vandaag

Nieuws

Ciao Tongeren 2018

Zondag organiseert de stad Tongeren weer één van haar gezelligste evenementen van het jaar. De Tongerse binnenstad wordt tijdens de Italiaanse Dag omgetoverd tot een Italiaans plein. Een sfeervol podium op de Grote Markt, een foodtruckplein en een gezellige bende Italiaanse standhouders maken van dit event een topdag.

Schepen Marc Hoogmartens: “Naast een waaier aan enthousiaste standhouders zullen Italiaanse acts op een podium aan de Grote Markt zorgen voor een uitzonderlijke ambiance. Originele streetacts zoals een levensgrote Pinokkio, een gondelier, een karikatuurtekenaar en het komisch theater Pizza Mama Marina zorgen voor extra beleving. Daarnaast staan er  tal van Italiaanse restaurantjes en barretjes op wielen aan het Vrijthof opgesteld. De hippe caravans en foodtrucks verwennen bezoekers met smaakvolle drankjes (Italiaanse cocktails, biertjes, wijnen, …) en heerlijke gerechten (pizza uit de houtoven, pasta, arrosticini, piadina, tiramisu …).”

“Tongeren is op zijn best als het een podium kan zijn voor evenementen. Niet alleen onze rijke geschiedenis, maar ook onze gastronomie en gastvrijheid verbindt de Tongenaren en de Italianen. Ciao Tongeren! heeft alle ingrediënten in huis om een topdag te worden. Een dag waar Tongenaren en de vele bezoekers uit de regio elk jaar naar uit kijken. Een topdag ook voor de Tongerse horeca en handelszaken”, vertelt burgemeester Patrick Dewael enthousiast.

“Inderdaad.”, beaamt schepen Guy Schiepers. “Ciao Tongeren! vormt de ideale voorloper van een fantastische cultuurzomer  en is een vaste waarde uit een resem unieke evenementen die Tongeren organiseert. Dankzij de organisatie van deze evenementen wordt er een gezellige dynamiek in de binnenstad gecreëerd.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame