Tongeren vandaag

Nieuws

Dag van het park

De stad Tongeren organiseert vandaag de 'Dag van het park'. Dankzij mevrouw  Henrianne de Briey krijgt u vanaf 13 uur de kans om de prachtige kasteelhoeve en het park van Betho te bezoeken. De ingang is voorzien via de Mulkerweg en zo via de private weg naar de kasteelhoeve.
Ervaren natuurgidsen stimuleren u om de natuur meer te leren waarderen en te appreciëren via de geleide natuurwandelingen.
Er staan ook heel wat andere activiteiten op het programma met o.a. optredens van de Double Eagle Dixieland-band met populaire deuntjes van de jaren 1920-30, marsen, ragtime en blues. Voor de kinderen wordt het dolle pret met “Kinderpret”.   Karikaturist Jos is er ook dit jaar weer van de partij en Lieve grimeert groot en klein.
Er worden verschillende informatieve natuur- en milieustands geplaatst en u kunt deelnemen aan workshops. Bovendien zullen er weer jonge steenuiltjes losgelaten worden door  het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek.
Voor de fietsers is er een fietsenstalling voorzien op het Pliniuspark. Wie met de auto komt kan hier ook parkeren (ingang via Fonteindreef). 
Voor een drankje en een hapje staan de vrijwilligers van de senioren van Broek voor u klaar. Er worden fairtradeproducten aangeboden. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame