Tongeren vandaag

Nieuws

De Bulletin voorgesteld

In de foyer van cc de VELINX is vanavond de 2de editie van de Bulletin voorgesteld: een verzameling van opstellen over Tongeren en omgeving. Stadsarchivaris Steven Vandewal heette de 55 toeschouwers welkom. Hij maakte ook reclame voor de volgende activiteit: een expo over het Tongerse sportverleden. Vanaf 1 april zullen er oude foto's en filmpjes getoond worden in een winkelpand in de Maastrichterstraat.
Erfgoedschepen Gerard Stassen gaf een korte toelichting over het boek dat aan 10 euro in het Stadsarchief te koop is: “De Bulletin omvat een gevarieerde verzameling van artikels over uiteenlopende onderwerpen. En het laatste woord over onze prachtige stad is nog niet geschreven!”
Auteur Carine Grootaers vertelde over de Sint-Gillisdevotie in Mulken: Ze had het o.a. over de vergeetput in de kapel, het luikje voor het offeren van de levende harten en een verklaring voor de noveen die eind augustus wordt gehouden.
Auteur Nico Olislagers had het over ‘Bierbrouwers en limonademakers in Groot-Tongeren na 1800’: “Het is moeilijk om hierover iets terug te vinden, want de meeste firma’s zijn enkele keren van naam veranderd. Ik heb me gebaseerd op flessen, facturen en publiciteit”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame