Tongeren vandaag

Nieuws

De Kroon op het Werk

Op de site van de Romeinse tempel (Keverstraat) is vanavond het fotoboek 'De Kroon op het Werk' van Karolien Coenen (27) uit Jeuk voorgesteld.
Ze is in 2015 afgestudeerd als Master aan de PXL- MAD School of Arts in  Hasselt. In dit boek brengt ze de voorbereidingen achter de schermen van de kroning 2016 in beeld. Ze maakte opnames tussen januari en juni 2016. Muzikant en auteur Stijn Meuris heeft commentaar geleverd op vijf foto's. De vormgeving is in handen van grafisch ontwerper en Tongenaar Johan Vandebosch.
Uit het boek werden 25 beelden geselecteerd. Deze werden op groot formaat geprint en vervolgens in het achterste gedeelte van de Tempel nog tot 11 september tentoongesteld.
Paul Lambrechts, coördinator van de Cultuurzomer mocht iedereen verwelkomen: "Dit is de mooiste geheime plek van Tongeren".
Cultuurschepen Guy Schiepers vindt dat we het historische DNA van onze stad moeten verbinden met jong, creatief talent. Hij vergeleek de Kroning met een intensieve sportwedstrijd: "Ook hier gaan jarenlange voorbereidingen aan vooraf".
Docent Kristof Vrancken bewierookte Karolien: "Dit jong talent uit Haspengouw heeft heel discreet de voorbereidingen gevolgd en de poëzie van elk onderdeel gevangen in het oog van haar camera, onder het thema: 'devotie van vrijwilligers en devotie voor het heilige fotografische beeld. Jouw vriendelijkheid opent deuren".
Spraakwaterval Stijn Meuris heeft zelf aan kunstfotografie gedaan:"De mensen vonden het maar 'zo-zo'. Dan ben ik overgeschakeld op schrijven en muziek. Karolien gaat recht op het doel af en toont de werkelijkheid. Dat is eerlijke fotografie".
In zijn 'beeldspraak' in het boek heeft Meuris het over 'de stoet'. Dit viel niet in goede aarde bij de talrijke deelnemers van de kroningsprocessie die de vernissage bijwoonden.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame