Tongeren vandaag

Nieuws

De Makelarij

Een groep creatieve makers neemt dit najaar zijn intrek in het poortgebouw van de voormalige Ambiorixkazerne om er samen aan 'kringloop-ondernemen' te doen. Reststoffen van de ene, moeten dienen als grondstof voor de andere. Kosten, energie en creativiteit worden gedeeld. Ze zijn nog op zoek naar collega-makers die deze bijzondere plek met hen willen delen.
* Voorzitter Martine Mommen heeft het project voorgesteld: "We gaan voor duurzaam ondernemen door zo weinig mogelijk afval te produceren. Back to basic. Mensen zijn steeds meer op zoek naar het speciale, handgemaakt. Het mag wat nonchalanter. De consument wil ethisch correct consumeren. We willen geen concurrent zijn van het handelscentrum. Het is de bedoeling dat creatieve ondernemers hier eerst komen proberen om daarna in het centrum een winkel te openen". 
* Jolien vertelde over de evolutie van lineaire- naar circulaire deeleconomie: Waarom zouden we onze grasmaaier niet kunnen delen met de buren?"
* Schepen Guy Schiepers sprak vanwege het stadsbestuur: "Een half jaar geleden ben je komen aankloppen met een 'gek' idee. Dit is een win-win in de 3de graad! Creatief talent komt samen; de site krijgt beleving en jullie zorgen voor een connectie naar het centrum. We wensen de 8 early believers alvast zeer veel succes!"

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame