Tongeren vandaag

Nieuws

De Piepel checkt je gezondheid

Namiddag werd het preventie-initiatief ‘De Piepel checkt je gezondheid’ gelanceerd. Bij een gediplomeerd verpleegster kunnen senioren voortaan hun bloeddruk, hartslag, saturatie en gewicht laten meten: vanaf maandag 24 september, om de 14 dagen,telkens tussen 13u en 15u. 

OCMW-voorzitter Johnny Vrancken heette de senioren welkom op de infosessie die zij organiseren i.s.m. 'Vormingsplus'. "Bij veel senioren komt een hoge bloeddruk voor. Vaak wordt dit pas ontdekt als er klachten zijn en wordt daarna ingegrepen met medicijnen die weer voor complicaties zorgen. De Piepel wil met haar nieuw initiatief ‘Gezondheidsconsults’ een preventieve rol spelen wat betreft de gezondheid van haar bezoekers.  

Gediplomeerd verpleegster Brigitte Coenen, vrijwilligster bij De Piepel, zal instaan voor de consults. Brigitte (uit Vreren) heeft bijna 40 jaar gewerkt als verpleegster in de Kliniek Sint-Vincent van Rocourt en wil zich nu nog als vrijwilliger inzetten voor dit gezondheidsinitiatief. Bij Brigitte kunnen de bezoekers terecht op hun bloeddruk, hartslag, saturatie en gewicht te laten meten. Bij afwijkende waarden wordt doorverwezen naar de huisarts, die zo tijdig advies kan geven om problemen aan te pakken en erger te voorkomen. Het is absoluut niet de bedoeling de vrijwilliger de rol van de huisarts overneemt, het initiatief focust zich op preventie. Het spreekt voor zich dat deze consults gepaard gaan met het grootste respect voor de privacy van de bezoeker. De vrijwilliger is gebonden aan het beroepsgeheim en de fiches met de metingen worden achter slot en grendel bewaard".

Marco Tebaldi van Vormingplus gaf info en tips om de signalen die u lichaam u geeft beter te kunnen opvangen. Hij had het over: Wat is een hartinfarct precies? feiten over een cva, hoe herken je een beroerte? diabetes, cholesterol, hoe wordt een nierziekte vastgesteld?

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame