Tongeren vandaag

Nieuws

Deense stagiaires in wzc De Motten

Drie Deense studenten lopen van 8 t.e.m. 19 mei stage in wzc De Motten. De buitenlandse stage kadert in het Europese uitwisselingsprogramma 'Erasmus+'. De Denen volgen onderwijs in de 'Social & SundheidsSkolen' in Herning. Hier verblijven ze in een appartement aan de Nevenstraat. 
Dankzij gastschool Viio kunnen ze ook genieten van culturele uitstappen in Tongeren, Maastricht en Brussel. 
Wzc De Motten heeft een rijke ervaring met stagiaires: "We ontvangen jaarlijks 60 stagiaires in de zorg, animatie, grootkeuken en logistiek. Buitenlandse studenten komen minder voor, maar vorig jaar waren er ook al Deense studenten te gast", vertelde OCMW-voorzitter Johnny Vrancken. "Daarnaast volgden al 15 personeelsleden een specifieke opleiding tot stagementor verpleging of verzorging. Onze residenten ondervinden enigszins een taalbarrière tussen het Engels, Deens en Tongers, maar communicatie bestaat gelukkig voor 80% uit non-verbale communicatie". 

De Viio scholengroep heeft ook al een lange traditie met internationale stages: "We geloven sterk in internationalisering. Volgend jaar zullen er weer 40 leerlingen gedurende 1 maand in het buitenland vertoeven. Hiervoor moeten we een tiental leerkrachten intern vervangen, maar dat lukt ons wel", wist directeur Guy Voets. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame