Tongeren vandaag

Nieuws

Demir bezoekt BCG

Voormiddag heeft staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) een bezoek gebracht aan het BCG in kader van de Internationale Dag van de Geleidehond die traditiegetrouw de laatste woensdag van april plaatsvindt. 

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) dat sinds 1990 geleidehonden opleidt is geen hondenschool, wél een mobiliteitsorganisatie. Het BCG is vanuit Tongeren actief over héél België. Op dit moment heeft het BCG een 55-tal werkende geleidehonden die kosteloos afgeleverd aan blinde of slechtziende personen.
Blindengeleidehonden opleiden begint met een puppy, medisch gekeurd en hopelijk geschikt om later een volwaardige geleidehond te worden. De puppy krijgt zijn eerste lessen in een pleeggezin gedurende één jaar. 

Demir mocht geblinddoekt op pad met een 'Dog Sim', een metalen staketsel op wieltjes waarmee je kan ondervinden hoe het voelt om met een blindengeleidehond te stappen. 

In het kader van de Internationale Dag van de Geleidehond lanceert het BCG een oproep om nieuwe pleeggezinnen te vinden voor de pups.  Pleeggezinnen hebben de belangrijke taak om onze puppy's te laten opgroeien tot een sociale, vriendelijke en gehoorzame honden in een veilige en liefdevolle omgeving. Na ongeveer een jaar komt de hond terug naar het opleidingscentrum voor de verdere opleiding. 
Op dit ogenblik zitten er 21 honden van het BCG bij pleeggezinnen en wij hopen dit jaar tussen de 10 à 15 geleidehonden af te leveren aan blinde of slechtziende personen. De wachttijd voor een geleidehond kan oplopen tot een aantal jaren. Om deze wachttijd in te korten, zijn we op zoek naar pleeggezinnen die open staan voor ‘hondenlogica’ en over geduld, flexibiliteit en voldoende tijd beschikken. De pleeggezinnen, die hun taak vrijwillig uitvoeren, bieden de pups een veilige en liefdevolle plaats om op te groeien en helpen op die manier de toekomstige mobiliteit van een geleidehondgebruiker te verhogen. 
Het BCG organiseert binnenkort 2 infosessies om meer uitleg te geven over de taken en verwachtingen van onze pleeggezinnen.

De volgende infosessies zijn voorzien op 15 mei en 20 juni .

Meer info op www.geleidehond.be of 012/23 43 19

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame