Tongeren vandaag

Nieuws

Eerbetoon aan Mechiel

Vanochtend hebben de leerlingen van het PIBO een eerbetoon gebracht aan Mechiel Milisen. De jongen uit Vechmaal stapte één jaar geleden uit het leven. Om zijn dood te gedenken hielden de leerlingen net als vorig jaar (op 16 december) een tractorenoptocht. Ze verzamelden om 07u45 op de parking van dancing Mac Queen. Van daaruit reed de colonne van 65 tractoren, onder politiebegeleiding, richting PIBO. Marlien, de zus van Mechiel, mocht de stoet openen in de favoriete rode tractor van Mechiel waarmee hij regelmatig naar school kwam. Om 07u zijn familie en vrienden, met 16 tractoren, al naar het kerkhof gereden om een bezoek te brengen aan het graf van Mechiel.
Bij aankomst in het PIBO hebben de tractoren een erehaag gevormd en werd er één minuut lang geclaxonneerd.
Hierna werden de familieleden in het leraarslokaal ontvangen waar klasgenoten een bloemenruiker en een fotoalbum overhandigden aan de zus van Mechiel.
In de klas staat zijn foto opgesteld. De klasgenoten zorgen dagelijks voor verse bloemen en een brandende kaars.
Vader Marc was onder de indruk van de steunbetuigingen: “Dit is een heel speciaal moment. Mechiel leeft voort op school. Het is te hopen dat jongeren hier een les uittrekken: Ze moeten met mekaar praten, in plaats van zich in de digitale wereld te storten. Op Facebook kan je 500 vrienden hebben, maar op straat nog geen drie”.  

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame